Festiwal, który zmienia oblicze polskiej gastronomii
Od dekady Restaurant Week inspiruje miłośników dobrego jedzenia do odkrywania nowych smaków i celebracji wspólnych posiłków. To wydarzenie, które nie tylko promuje restauracje, ale także podkreśla ich rolę jako miejsc spotkań i budowania relacji.
Hasło „#BorntoBeFoodie” symbolizuje pasję do kulinariów jako coś więcej niż chwilowe zainteresowanie – to styl życia i prawdziwe powołanie.

Co czeka na uczestników?
Festiwalowi goście mogą liczyć na trzydaniowe, autorskie menu w specjalnej cenie, często nawet o 50% niższej niż standardowa karta. To doskonała okazja, by poznać nowe restauracje i spróbować dań przygotowanych przez najlepszych szefów kuchni.
Wśród trójmiejskich restauracji biorących udział w tegorocznej edycji znalazły się m.in.: Papieroovka Cider Garden (Gdańsk), Pelican (Sopot), Butchery&Wine (Gdynia), Canis (Gdańsk), Mezalians (Gdynia), Fisherman (Sopot) oraz Mono Kitchen (Gdańsk) – i wiele więcej.
Nowe smaki i kulinarne eksperymenty
Restaurant Week to nie tylko tradycyjne smaki, ale też odważne kulinarne eksperymenty. Organizatorzy zapowiadają oryginalne połączenia, wśród których znajdą się m.in. sushi z pierogami, mięso z drukarki 3D czy deser kawowy z czosnkiem.

To wydarzenie zachęca do wyjścia poza swoją strefę komfortu i spróbowania czegoś nowego. Każda wizyta w festiwalowej restauracji to szansa na kulinarną przygodę.
Rezerwacje już ruszyły!
Aby wziąć udział w Restaurant Week, wystarczy wejść na stronę RestaurantWeek.pl, wybrać restaurację, liczbę osób oraz jedno z dwóch dostępnych menu.
Więcej informacji o organizowanych festiwalach można znaleźć na stronie RestaurantWeek.pl oraz w aplikacji RestaurantClub.
Jubileuszowa edycja potrwa do 17 kwietnia. To doskonała okazja, by świętować dekadę kulinarnych odkryć i spróbować czegoś wyjątkowego.
Napisz komentarz
Komentarze